Sebeta school for the blind

Geplaatst op 29 januari 2017 door Els van der Wel.

In februari  2004 heeft Els van der Wel ( geintroduceerd door de Lion’s Club van Ethiopia) de blindenschool in Sebeta bezocht, o.a. vanwege haar affiniteit , opleiding en ervaring in het werken met mensen met een beperking.  Sebeta ligt ongeveer 25 km van de hoofdstad Addis Abeba en ligt in het Oromo gebied.

De school is de oudste, nationale school voor blinden en slechtzienden, ruim 50 jaar geleden opgericht door keizer Haile Selassie. Er wordt jaarlijks les gegeven aan ruim 300 – 400 leerlingen van grade 1 t/m grade 12. Daarnaast leidt het Special Teachers Training Program jong volwassenen  – vaak ook met een visuele beperking – op tot leerkrachten.  De school kent gedurende lange tijd een groot aantal problemen, wordt nauwelijks gefinancieerd door de staat ( krijgen een hele kleine financiele vergoeding per leerling )en hulpmiddelen t.b.v. goed onderwijs zijn in het land niet / nauwelijks te verkrijgen. De jonge kinderen wonen op de compound van de school , daarvoor zijn in 2000 de gebouwen gerenoveerd m.b.v.  de Ethiopische Lion’s Club.

Met het geld van de donaties hebben Edith Ruiken en Els van der Wel braillebenodigdheden aangeschaft, geleverd door  Worldwide Vision ( gespecialiseerd in hulpmiddelen voor mensen met een visuele beperking ).  Els kon met luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines de hulpmiddelen en lesmaterialen  voor een kleine financiele bijdrage mee nemen, na contact te hebben opgenomen met diverse managers Ethiopian Airlines – Benelux.( tot ruim 50- 100 kg extra )

De afgelopen 15 jaar heeft Stichting Berhan geholpen met o.a.:

                                                                                                                                                                                                                       

Meer weten over dit verhaal?

Mail stichting.berhan@gmail.com
of bel 06 206 583 53

Steentje bijdragen?

Vind je Stichting Berhan een mooi initiatief en wil je hun helpen door een steentje bij te dragen? Laat het ons weten!