eerdere projecten

Stichting Berhan heeft de volgende projecten gesteund

–  Primary School: Abyote-Frea-Elementary-School in Gondar  –  steun door aanschaf ( locaal uitgevoerd) van o.a. schooluniformen, schriften, schrijfmaterialen, uitbreiding van het schoolgebouw met 2 nieuwe klassen, aanschaf van een printer, het plaatsen van deuren en ramen om de lokalen goed af te sluiten.

abyote school                                                                                            

Familie Nardos te Gondar, in 1997 heeft Els de biologische familie ( vader en 5 broers en zussen )  van haar dochter Aster gevonden in Gondar en is mbv giften een start gemaakt met het ondersteunen van de woon- en leefomstandigheden van de familie als ook een start gemaakt met het volgen van onderwijs voor haar broers en zussen aan de Abyote School.

senayt nardos , de zus van aster

– Financiele steun t.b.v. 2 kinderen met ernstige lichamelijke en verstandelijke beperkingen wonend in pleeggezin in Addis ( in eerste instantie opgenomen met als doel adoptie, maar niet mogelijk vanwege de beperkingen)   mede een verzoek van Wereldkinderen ( adoptieorganisatie) om dit project van hen over te nemen:  steun middels de aanschaf van een tweedehands rolstoel, kleding, aangepast spelmateriaal en medicatie.

Berihun Mihirit te Gondar ( na auto-ongeluk is een been geamputeerd): aanschaf van tweede hands rolstoel en gedurende  1 jaar schoolgeld, lesmateriaal en kleding

 berihun met girma segaar  

Yismaw Aynew in Gondar ( verlamd tgv polio ): tweede hands rolstoel, schoolgeld en schoolbenodigdheden, kleding. Yismaw woont nu in Addis ,en heeft een stoel waarmee hij zich met zijn handen ( trapbeweging) kan voortbewegen.

yismaw aynew

Gegenet Akalnew in Addis: Gegenet is verlamd en zat altijd op de grond op zijn compound. Aanschaf van rolstoel, lesmateriaal, kleding en financiele steun tbv medische onderzoeken.

Hiwot Tilahun in Addis ( op verzoek van consul-generaal van de Fed. Dem. Rep of Ethiopie – afdeling Consulaat te Den Haag.

Hiwot is geboren met een afwijking aan haar ledematen, 6 vingers en tenen,, en te korte ledematen in verhouding met haar romp.  Hiwot kan nauwelijks lopen. Gesteund  door contacten te leggen met instellingen ( Leids Universitair Medisch Centrum en Liliane Fonds en Foundation en Hospital in Addis ) die een goed medisch  advies konden geven mbt wel / niet amputeren van een been, aanschaf van rolstoel, financiele steun voor vervoer van / naar instelling en / of school .

Elias Abate in Addis Abeba.  Steun door studiekosten te betalen voor het volgen van onderwijs Secondary School en St Mary’s College.  Financiele steun voor zijn moeder ( psychische problemen ) en zijn broers en zussen.

 

Steentje bijdragen?

Vind je Stichting Berhan een mooi initiatief en wil je hun helpen door een steentje bij te dragen? Laat het ons weten!